Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Μετακομίσεις - συμβουλές για να γλιτώσετε χρήματα


Όταν μετακομίζετε συνήθως πρέπει να δαπανήσετε και ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για την μετακόμιση και την μεταφορά των αντικείμενων σας. Αν μετακομίζετε σε κάποια μακρινή περιοχή το κόστος θα είναι αρκετά υψηλότερο σε σχέση με το να μετακομίζατε κάπου πιο κοντά. Για να μειώσετε το κόστος και να μπορέσετε να δαπανήσετε τα χρήματα σας σε πιο φλέγον θέματα για την νέα σας κατοικία, παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές.

Πως να γλιτώσετε χρήματα

Αν μετακομίζετε από το πατρικό σας για να μείνετε σε δικό σας σπίτι, θα ήταν μια καλή ιδέα να ψάξετε να βρείτε κάποιον συγκάτοικο για να μείνετε μαζί. Αυτό δεν θα μειώσω μόνο τα μηνιαία κόστοι αλλά και τα έξοδα για την μετακόμιση. Βέβαια θα πρέπει να διαλέξετε προσεκτικά τον συγκάτοικο σας, θα πρέπει να είναι κάποιο άτομο που εμπιστεύεστε και γνωρίζετε αρκετά καλά εκ των προτέρων.

Έρευνα

Κάντε πολύ καλή έρευνα αγοράς πριν επιλέξετε κάποια εταιρία για μετακομίσεις, και ζυγίστε πολύ καλά όλους τους παράγοντες. Μην επιλέξετε αμέσως την πιο φθηνή εταιρία που βρήκατε, ψάξτε πρώτα για κριτικές και εμπειρίες από πραγματικούς πελάτες της. Θα πρέπει να θυμάστε πάντα ότι τα αντικείμενα που θα τους εμπιστευτείτε να μεταφέρουν αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής σας και εκτός από την πραγματική τους αξία, συνήθως έχουν και συναισθηματική αξία, οπότε θα πρέπει αν επιλέξετε προσεκτικά σε ποιον μπορείτε να τα εμπιστευτείτε.

Μην πακετάρετε τελευταία στιγμή

Η προετοιμασία και το πακετάρισμα είναι μια πολύ χρονοβόρα διαδικασία, οπότε θα πρέπει να αποφύγετε το πακετάρισμα της τελευταία στιγμής το οποίο μόνο προβλήματα και αναστάτωση μπορεί να σας φέρει. Αν πακετάρετε τελευταία στιγμή, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να ξεχάσετε κάτι και να κάνετε την μεταφορική εταιρία που προσλάβετε να δαπανήσει περισσότερο χρόνο για εσάς και να σας χρεώσει και περισσότερο.

Μαρκάρετε τα κουτιά

Μαρκάρετε τα κουτιά με λέξεις που περιγράφουν το περιεχόμενου τους, έτσι ώστε να μπορέσετε να ξε-πακετάρετε και να οργανωθείτε πολύ πιο εύκολα. Επίσης θα πρέπει να έχετε σημειώσει πια κουτιά περιέχουν τα πιο εύθραυστα και πολύτιμα αντικείμενα για εσάς έτσι ώστε να χρήζουν και ειδικής μεταχείρισης.

Κάντε μια πολύ καλή έρευνα για να βρείτε μια εταιρία που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας. Για περισσότερες συμβουλές και άρθρα που θα σας βοηθήσουν να μετακομίσετε, επισκεφθείτε : Μετακομίσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου